Website and Web Based Software B.V. Website and Web Based Software B.V. Website and Web Based Software B.V. Website and Web Based Software B.V.

VOOR PARTICULIEREN :

 

Rijbewijs keuringen

Uw rijbewijs biedt u de vrijheid te gaan en te staan waar u wilt. En om hier in alle veiligheid nog jarenlang van te kunnen genieten, kan een rijbewijskeuring noodzakelijk zijn.

Team Keuren zonder rompslomp:
Bent u boven de 70 jaar*, dan moet u voor een nieuw rijbewijs altijd een medische keuring ondergaan. Ook voor mensen met een bepaalde medische indicatie kan een rijbewijskeuring verplicht zijn. Onze gecertificeerde arbo-artsen zijn gespecialiseerd in dit soort keuringen. Ze doen dat zorgvuldig en met oog voor uw belang. Zonder rompslomp en tegen een scherpe prijs.

* Als u lid bent van een ouderenbond (ANBO, KBO of PCOB) krijgt u een forse korting op uw keuring!

Waar wordt u op gekeurd?
De duur van de keuring is ongeveer 15 minuten. De arts controleert uw ogen, uw bloeddruk, uw lengte/gewicht en uw urine op glucose. Daarnaast beoordeelt de arts het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. De keuringsformulieren stuurt u op naar het CBR. De medisch adviseur van het CBR beslist of u bent goedgekeurd. Als u bent goedgekeurd en er geen nader onderzoek noodzakelijk is, ontvangt u een ‘Verklaring van Geschiktheid’ van het CBR, waarmee u uw nieuwe rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente. Dit rijbewijs is dan maximaal vijf jaar geldig. Bij verlenging is een nieuwe keuring vereist.

Groot Rijbewijskeuring

Chauffeurs die een ‘groot rijbewijs’ voor de categorie C (C-E, vrachtwagen) of D (D-E, autobus) willen aanvragen of verlengen, moeten sinds 1 januari 2005 een medische keuring ondergaan. Deze keuring mag alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerde arbo-arts en zorgt dat chauffeurs veilig de weg op kunnen

De keuringsformulieren stuurt u na de keuring op naar het CBR. Het CBR beslist uiteindelijk of u bent goedgekeurd. Als u bent goedgekeurd en er geen nader onderzoek noodzakelijk is, ontvangt u een ‘Verklaring van Geschiktheid’ van het CBR, waarmee u uw nieuwe rijbewijs kunt aanvragen bij de gemeente. Dit rijbewijs is dan maximaal tien jaar geldig. Bij verlenging is een nieuwe keuring vereist.

Afspraak maken?
U kunt bij ons altijd snel terecht in een van onze 16 vestigingen door heel Nederland. Is spoed vereist, bel ons dan even op dan zoeken wij samen naar een passende oplossing.

 Klik hier en maak een online afspraak of bel gratis tijdens kantooruren met 0800-6334627.

Connect with us: